Hösten 2014

1025386_10204441414696559_4993582579412828570_oDet finns perioder här i livet då tiden inte räcker till av olika anledningar och man tvingas prioritera. Hösten 2014 var en sådan för oss här på Hedängen och bl.a. hemsidan fick stryka på foten. Men nu är vi förhoppningsvis på banan igen.

Jag ska försöka sammanfatta hösten i korta drag vad som hänt på hundfronten här på Hedäng.

Fjälljakten var snäll även i år. Fina fåglar och underbart väder. Dessutom fick vi äran att bevittna en romantisk förlovning på 1000 meters höjd och våra kåsor fylldes med champagne. Det var ett magiskt ögonblick och nu ser vi fram mot bröllop?.

Två ordinarie fullbruksprov arrangerades av SVK i år. Ett på Gotland och ett här hemma hos oss. På Hedängen kom 7 ekipage till start. Räven ställde till det för många och det blev två pristagare kvar. Cecilia och Ingemar kammade hem varsitt förstapris med sina fina hundar Nixie och Tyra. Domare var Ingemar Ström och Ola Granath.

Flertalet av våra alla fantastiska valpköpare lägger ner tid och engagemang som resulterar i fina provresultat och med titlar som SE JCH och SE VCH. Även på den internationella fronten figurerar Hedängens. Vi är otroligt stolta och tacksamma.

Lilla Tingeling börjar närma sig två år nu. Hon tar sig bra och fungerar helt ok jaktmässigt. Hon är fortfarande väldigt samarbetsvillig och vi får se hur hon utvecklas nu när kraven börjar ställas lite högre. Jag är glad att hon fick stanna kvar här, hon är en liten glädjespridare med glimten i ögat och hon är som hon är. Under hösten har hon fått två förstapris i UKL med fältbetyg 7 och 8.

Intresse fanns för en ny münsterländervalp från Norge i höstas, men tyvärr förolyckades kullen, men planerna fortsätter dock i sakta mak och vida vinklar;)

Post a Comment