Köpa valp hos oss

Valparna blir uppfödda i hemmiljö. Människor, ljud och flockens övriga hundar är deras vardag. Valparna får lära sig hundspråk och signaler tidigt eftersom vi har fler tikar och många vill vara med och bidra till uppfostran.

Som mat får dom valpfoder ROBUR, vilket dom även får med sig lite av när det är dags att flytta till nya hemmet.

När valpen levereras är den registrerad i SKK, veterinär besiktigad, avmaskad, vaccinerad och ID märkt, får själv med sig en liten snuttefilt och husse eller matte får en DVD med träningstips från Anders Landin.

Vi erbjuder valpträffar när valpen är runt 4 och 7 månader, där vi framför allt tränar inkallning, stanna och fortsätter jobba på ledarskapet.

I september månad brukar vi arrangera en fältträning som är gemensam för alla Hedängens yngre hundar. Markerna innehåller främst rapphöns.

Vårat mål med avel är att tillföra rasen en frisk, sund individ både jaktligt och mentalt, med dom egenskaper rasen är tillägnad för.

Att hunden får ett liv som innehåller jakt är ett måste för dessa raser, vill man ha en sällskaps eller frilufs hund finns det många andra lämpligare raser att välja på.

Vi sätter inget krav på dig som köpare att du måste gå på jaktprov, men har du intresset och är ny i sammanhanget hjälper vi dig gärna att komma igång.

Att jobba med sig själv och hunden mot ett jaktprov som mål, ger ofta en väl genomarbetad hund. Kan man föra den i sin hand på ett prov får man förmodligen även en hund man kan dela många goda jaktminnen med.

Välkomna!