Norgegästerna 2014

En av höjdpunkterna för oss som pysslar med stående fågelhundar, är första dagarna man får släppa på de nytröskade stubbarna. Sedan några år tillbaka har vi äran att få göra det ihop med våra norska vänner som kommer på besök till Tidaholm, så även i år. Setter, pointer, vorsteh, breton och munster var de olika raser som stod redo med sina förare på lördag morgon. Vädret kunde varit bättre då vi fick ta skydd mellan regnskurarna, men tyvärr kan man inte råda över allt.

Med humöret som alltid på topp ändå, är det glada norrmän och ännu gladare hundar som får sträcka ut. De flygande rapphönsen svävar lätt över öppna fält och är en stark provokation för hundarna, där det gäller för matte och husse att hänga med. Några springturer blev det allt och Fisherman´s friends fick lena somliga halsar.

Det arbetades flitigt med hundarna i dagarna tre och på ett eller annat sätt kunde förarna åka hem med en hel del i sitt bagage.

Tack för en trevlig helg, god mat och trevligt umgänge.

Välkomna tillbaka!!!

Bildspel här

Post a Comment