Valpträff och God Jul

Tiden går och det är dags för en update igen. Hösten har varit lite annorlunda här på Hedäng i år. Tidigare år har september månad vigts åt träningar och eventuella prov, i år fick Tomas domarutbildning inom SVK prioriteras. För tredje gången av olika anledningar under detta år styrde kosan mot norr för att utöva bla elevtjänstgöring på lite olika skogs och fjällprov. Aspiranttjänstgöringen gjordes på fjällprovet i Mittådalen, vilket gick bra och det kom snart ett godkännande från domarkommittén att domarkåren fått tillskott.

På träning och provfronten har det med andra ord varit stiltje i år. Vår årliga ”Hedängens träning” fick inte plats i kalendern tyvärr, men nästa år hoppas vi på nya friska tag.

På norrvisiten blev det också en del tid över för jakt. Juha bjöd på fin skogsfågeljakt i Arvidsjaurskogarna och Jämtlandsfjällen fick sig en påhälsning.

Väl hemma igen var det strax tid att byta bössan mot studsaren för att ge sig ut i älgskogen.

Lilla Tingeling växer, frodas och är i dagsläget drygt 7 månader. Det är ett riktigt litet pyre med mycket spring i benen. Hon vet vad hon vill och agerar gärna lite minipolis när det behövs, men är samtidigt följsam och försöker samarbeta för husfridens skull 😉 Hon älskar nya människor, är öppen och social. Häromdagen knyckte hon sotarens mössa och bjöd in honom till katt och råtta leken.

För en knapp månad sedan hade vi valpträff för de senaste valparna. Med tanke på höstens aktiviteter var valparna något äldre vid första träffen. En slutsats vi kunde dra var att det stod 1-0 till hundarna. Helt klart är det med fördel att ha den första valpträffen lite tidigare. Det var ändå en av de mest givande träffar vi haft. Förarna jobbade på ett suveränt sätt med sina hundar under dagen, plockade poäng och kunde stolta åka hem med vinst. Hundarna hade fått varsin ny flockledare och kunde lugnt och tryggt sova i bilen hem efter en händelserik dag. Tack för en trevlig dag och BRA JOBBAT…!!!

Karma har varit krasslig i höst. En hälta som kommit och gått har inte velat släppa taget och som grädde på moset försvann ork och lust att vilja springa på fältet. Ett veterinärbesök konstaterade att hon bär på en kraftig halsinfektion. ”Fästingsjuka” misstänktes också men kunde till vår lättnad strykas. Antibiotika och 4 veckors vila blev rehabiliteringen. I dagsläget är hon fortfarande inte riktigt frisk tyvärr, hältan består och det blev order om fortsatt soffläge, vilket Karma själv tycker är …sådär… ;(

Just nu har jag en apporteringsgäst här hemma. Det är en tik som bor i Norge, men har till hälften svenskt ursprung. Hon har bott här hemma i en dryg månad och det är en mycket trevlig hund att jobba med. Hon är lätt att läsa och det gör jobbet lättare att hitta rätta nycklarna för de låsningar som uppstått. Jag hoppas vistelsen hos mig bringar förarna ännu mer glädje och nytta av sin hund gällande apporteringen.

I skrivandes stund är det snart jul och ett nytt år är i antågande. Vår ambition inför nästa år är att skapa några tillfällen där vi kan träffas och jobba lite med våra hundar. Vi hoppas på en resa till söderfälten för att möta våren. Vi hoppas ro en helg iland med Fullbruksträning,  för att senare under hösten anordna ett fullbruksprov. Den sista valpkullen fyller  året i maj, där finns en hel del att jobba med och jag hoppas vi kan ses på något prov framöver….

Men till dess vill vi tacka för det gångna året och önska er alla en

Riktigt God Jul och Ett Gott Nytt År


Post a Comment