Hänt sen sist…

Nu är det dags för lite uppdatering om vad som händer här på Hedängen.

Till att börja med har Blunder och Bernhard hittat varsitt hem.

Blunder är numera Skånepåg och har flyttat hem till Jenny och hennes ”Hasse” som för övrigt är en farbror till Blunder.

Bernhard blev storstadskille och flyttade med Michael till Stockholm. Även där fanns sedan tidigare familjemedlemmar med släktdrag från Landinarnas.

Det känns tryggt att leverera valparna till alla er valpköpare och jag hoppas dom kan skänka er goda stunder och minnen några år framöver.

Här bor valparna.

Tingeling är kvar här hemma och förblir så. Hon är en god kopia av sin mormor Isa och har en charmig personlighet.

Vi räknade ut att det är sjunde året i rad våra goa Norrmän är här och gästar oss. I år hann tröskan ut innan det var dags att släppa så det bjöds på stora fina stubbar. Vi hade tur med vädret då det höll upp och vinden var okey. I tre dagar fanns det möjlighet att träna på sök och fågelarbete, en del behövde grovslipa och andra finslipa, precis som det ska vara på en träning. Jag vet att några startat på prov efter träningen och lyckats bra. Stort Grattis!!

En av årets höjdare är fjälljakten och även i år finns inget att klaga på. Fåglar fanns det, underbart väder och hundar som fungerade helt okey. Gamla Engla med sina 10 år gjorde några lovar och bidrog till ripmiddagen, men Coral och Karma fick slita mest och hade inget emot det.

Linus 20 år, som är en av oss i ressällskapet till fjälls, hade med sin drygt ettåriga Engelska setter Gisa för första gången på fället i år. Det var med stor förväntan och nyfikenhet vi trampade ut på fjället första dagen för att se hur allt fungerade. Det slutade med att Linus stolt och nöjd kunde åka hem efter tre dagar med en hund som det fällts ett antal fåglar för. Vilken underbar känsla ?

För egen del blev det mycket husvagnsvistelse i år. Då Jans valp Peppe och Tingeling fick följa med på norrsemester blev det lite tufft blott 14 veckor gamla, att vara på fjället hela dagar och istället blev det en del valpmys i husvagnen, vilket också är en underbar tid att ta till vara på. Men nästa år får dom springa så mycket dom orkar.

Tyvärr måste vi inse att den sedvanliga träningshelgen för Hedängenshundar uteblir i höst. Hur gärna vi än vill trolla fram en extrahelg i kalendern går det inte. Tomas har kvar sin elevtjänstgöring som domare på fjäll och skog och för honom väntar åter några veckor i norr med prov och jakt och kalendern blev fullbokad snabbt. Nästa år blir det nya tag igen. Däremot om någon vill följa med ut på fältet ihop när vi själva tar en tur finns det möjlighet. Hör av er för intresse.

Är någon intresserad av rapphöns har vi en del till salu i år. Ring eller maila för mer info och intresse. 070 562 35 53.

Fortsatt skitjakt till er som jagar och lycka till för er som startar på prov 🙂

130902


Post a Comment