Skåne

En tur till Stefan Nilssons fina marker i Skåne på våren är alltid upplyftande och inspirerande. Första dagen lyste våren med sin frånvaro då vädergudarna bjöd på regn till och från hela dagen, desto finare blev det andra dagen och vårkänslorna gjorde sig påminda. Då många hundar tränats på Stefans marker genom åren har han en gedigen erfarenhet och kommer med många goda tips och det är alltid intressanta och lärorika diskussioner.

Hundarna då… Ja, Karma gav mig en del huvudbry med funderingar som tål att tänka på. Visserligen gick utvecklingen framåt under dom här två dagarna men hon har fortfarande en del poletter kvar som behöver trilla på plats, med andra ord, som det ska vara med unghundar.

Coral känns ganska stabil. För att vara hennes första fältsläpp sedan i höstas finns kontakten och revieringen naturligt och till min glädje hittade hon lite harar som hon stod för och skötte bra. I höst ser jag verkligen fram mot henne som jaktsällskap då det mesta borde sitta på plats.

Det har varit två mycket trevliga dagar med nya bekantskaper och ett speciellt tack till Stefans fru Anna och hennes mamma för den goda maten och servicen.

Post a Comment