Våra vänner förtjänar något gott…

Att hundarna fungerat utmärkt på Bozita Roburs torrfoder har vi erfarenhet av i några år nu. En nyare produkt som varit slående med bravur här hemma i år är deras Bozita Våtfoder i tetraförpackningar. Makalöst praktiskt att ta med sig under en jakt/provdag. Som en lunch får dom extra energi och smart är att blanda ut det med en hel del vatten så får dom vätska i sig på köpet vilket är en av huvudnycklarna till att hundarna ska orka fysiskt. Till skillnad om man ger hunden ett extra mål under dagen med torrfoder som har en svällande effekt och kräver längre tid för matsmältning, är våtfodret lättsmält och det är bara att köra på för fullt efter ett lunchuppehåll. En god sopplunch man bjuder hunden på helt enkelt. Förpackningarna är dessutom behändiga att ta med sig och förvara och lätta att återförsluta om man inte gör åt en hel på en gång. Framför allt blev detta slående och bevisande till en fungerande produkt då hundarna under fjälljakten, där det krävs mycket energi fler dagar i sträck, fick avnjuta en ”sopplunch” varje dag. Vi upplevde att hundarna höll energin bättre och återhämtningen var snabbare. En del hundar äter ju också mindre när dom jagar hårt, även där är detta ett ypperligt komplement.

Våtfodret finns i fler olika smaker, men som en kund jag träffade i montern en gång sa om sin lilla pudel  ” – Ja jag visste väl att det var älgsmak i fodret för hon har jagat älg flera gånger nu”  så kanske det är bäst att hålla sig till laxen…;))

Post a Comment