Det händer en hel del här på Hedängen och här kommer en kort sammanfattning.

Besök från Norge

Stamgäster som är återkommande för fältträning, är våra kära vänner från Norge. Tore drar ihop ett fanatiskt gäng år från år och vi är lika tacksamma för varje år att få vara en del av arrangemanget.

 

Fullbruk FBP

Som nämnts tidigare att intresset ökar för fullbruk resulterar i att efterfrågan på fler provtillfällen ökar. För ca tre till fyra år sedan arrangerades enbart ett prov om året med plats för ca max 12 ekipage. Senaste ca tre åren arrangeras flertalet prov på olika ställen, främst i söder, väst och mellersta Sverige. Svenska vorstehklubben har dessutom i år utökat antalet fullbruksdomare och idag är Tomas Olofsson, Peter Book och Jan Törnqvist godkända för uppdraget.

Här på Hedängen har vi i år arrangerat två FBP och Tomas har redan hunnit med att döma ett av dom. Vi har alltid brunnit lite extra för fullbrukets syfte med dess allsidighet och vi är fantastiskt glada att det tagit fart de senaste åren, samt att vi har möjligheten att fortsätta vara delaktiga med ytterligare möjligheter.

  

Snöyran´s N-Glimra

I juni hade Svenska Vorstehklubben sin årliga riksutställning på Herrfallet. Där äger även prisutdelning rum för årets hundar. 2017 tilldelades Glimra två av dessa priser, ”Jan-Olov Hahns vandringspris” för bästa Kleiner Münsterländer och ¨G.Schildts vandringspris” för bästa hund av annan ras.

Priserna baseras på provresultaten under året som gått. Glimras prestationer är ett förstapris med fältbetyg 9 på Riksprovet där hon placerade sig tvåa i unghundsklassen. I öppenklassen, fick hon vid första start, en direktbiljett till elitklassen med fältbetyg 8.

I år har hon startat två prov i elitklassen där hon fått förstapris med fältbetyg 8. Idag är Glimra 2,5 år och SJCH.

Vi ser flertalet goda egenskaper runt Glimra, så därför kommer vi att planera en kull valpar under 2019.

 

Tre generationer

Ett av mina personliga mål på strävhårssidan har varit att få äga tre generationer jaktchampions. Nu har Tingeling sett till att det blivit verklighet, då även hon fått sitt jaktchampionat. Ett mål jag känner tacksamhet för genom Landinarnas Daisy, Hedängens I-Coral och Hedängens Tingeling.

 

ROBUR

Under många år har vi använt hundfodret Bozita Robur och vi är fortfarande lika nöjda. Vi är tacksamma för möjligheten att representera produkterna och i september deltog vi i en annons för Bozita Robur i Svensk Jakt.

 

Nu börjar provsäsongen gå mot sitt slut i år för vår del, men än finns många fina dagar kvar på året för jakt och aktiviteter i andra former.

Post a Comment