Fullbruksprov på Hedäng 2015

Ytterligare ett särskilt fullbruksprov har gått av stapeln här på Hedäng och det är återigen Ingemar Johansson som varit drivkraften i arrangemanget. Nio ekipage totalt kom till start, sex kleiner münsterländer, två strävhår och ett korthår. Tre av ekipagen kom dessutom från Danmark, vilket är första gången vi haft internationellt besök.
Tomas Johansson och Ingemar Ström hjälptes åt att bedöma hundarna och vi var alla överens om att standarden låg på en hög nivå i år. Förutsättningarna i år var detsamma som föregående år, men resultatet betydligt annorlunda och förbättrat. Ett gott tecken på genomarbetade hundar och förare. Kul!!
Bara för att nämna något tycker jag det är fantastiskt att endast en fasan höll som apportvilt på långa apporten och en enda räv på rävsläpet, samt att båda apporterna fortfarande var i fint skick efter sista ekipagets arbete.
Sex ekipage totalt fick pris. Fem förstapris och ett andrapris. En extra eloge till Mikael och hans hund Nässla som blev historisk på detta prov genom att bli första tik av rasen Korthårig vorsteh som erövrat förstapris på ett fullbruksprov. Fantastiskt resultat och ett stort grattis till er alla!
Resterande tre föll på målsnöret just för dagen med små marginaler, men kommer igen med all säkerhet.
För varje år som går tycker jag det blir roligare och roligare med fullbruk. Fantastiska moment, nyttigt och roligt arbete förare och hund emellan. Med lite erfarenhet av arrangemang ser vi en utveckling framåt när det gäller fullbruk. Det finns helt klart ett ökat intresse och kvalitén på både hundar och förararbete går stadigt framåt. Det är något vi alla som driver med detta ska ge oss själva en klapp på axeln åt tycker jag.
Återigen stor eloge och tack till Ingemar Johansson som är en fantastisk drivkraft till engagemang.

Klicka här för att se bildspel

Post a Comment