Hänt sen sist…

Vår svenska sommar har väl på de flesta ställen varit blåsig och kall i år för det mesta, men en och annan sommardag har det allt varit. Årets träningshelg inför fullbruket lyckades vi pricka in på en helg där vädergudarna tyckte att vi behövde lite värme, sisådär 30+ och strålande solsken. Det gällde att träna klokt, kyla hundarna och dricka mycket vatten.
Till vår hjälp hade vi Jan, Peter och Johanna som på bästa sätt ser till att vi får allt att flyta på och även i år blev det en lyckad helg i vårt tycke. Hundar och förare kämpar på bra och absolut finns det allround i våra hundar. Intresse finns för prov, så i okt blir det ett litet särskilt här på Hedängen.

Länk till fotoalbum Fullbruk

Norgegänget besökte oss i år igen. På fantastiska stubbar med en bris från Vätterns strand kunde hundarna äntligen sträcka ut efter sommarens ”bandtvång”. I år var 6 olika raser representerade av den stående fågelhunden, vilket är en förmån att få studera. Kort efter träningsdagarna kom första rapporterna in om fina resultat på jaktprov.. Stort Grattis och välkomna åter.

Några dagar till fjälls är ett måste varje år. Att bara få komma till fjällvärlden är som balsam och läkande för själen. Dessvärre fick vi åka en hund kort i år. Coral har sedan en tid tillbaka varit sjuk, men fick nu en akut försämring. Att låta henne jaga vidare i Nangijala var det bästa för henne, men smärtsamt för mig. Vi hade ett speciellt band, min fina vän.
Så resan till fjälls gick i år upp med gamla Engla på 12 år och lilla Tingeling, som väl inte hade ett fjällsök man blev tårögd av, men…. Ja ja, ripor fanns det gott om och fjälluften var lika härlig som alltid i goda vänners lag. Johanna var flitigare än jag med kameran i år och jag hänvisar till Almkullens trevliga hemsida där det finns fina bilder från vår fjälljakt.
För alla kennlar går det upp och ner i verksamheten pga olika anledningar… Så är det bara. Vi har varit drabbade av neråtkurvan det sista, men i skrivandes stund finns lite nya Münsterplaner här i huset… vad det är, förtäljer inte historien just nu, men den som väntar på något gott…. Så nu håller vi tummarna på lite nya tag… 😉

Post a Comment