Snart dags att flytta

8 veckor går fort när man har valpar. Bara några dagar kvar nu innan besiktningen, sen börjar dom droppa av en efter en till sina nya hem och familjer. Vissa kullar fastnar man mer för och den här har varit en sådan. Det har varit ett rent nöje att få delta i denna stora hundflock och det kommer inte att vara helt smärtfritt att släppa dom små liven, samtidigt som det känns skönt med vetskapen om att dom nu individuellt hamnar i full fokus. Det känns jättebra med alla valpköpare och jag hoppas av hela mitt hjärta att kombinationen skapar individer som kommer att förgylla många goa episoder, jaktligt som familjärt.

Flocken här hemma har varit trygg. Gamla Engla har ställt upp som extramamma och tycker livet har varit helt underbart . Tänk att få 10 valpar att ta hand om bara så där, trots att man är 10 år gammal. Coral tar tacksamt emot hjälpen och lilla Karma har tagit på sig rollen som barnflicka och ställer mer än gärna upp på alla lekar och kommer ofta med förslag.

När vädret bjuder på solsken åker vi bil till den stora dammen där det är full fart. Det är en fröjd att se glädjen över att få sträcka ut i gräset, plaska i vattenkanten och grosa ner sig i sanden. Man blir verkligen fylld av värme, trots att man har små skitgrisar med sig hem.

Juha och Chris tog en liten tripp ner hit från Arvidsjaur förra helgen för att kika på valparna och välja ut sin tik. Självklart var ju pappa Karat med och några av kommande valpköpare passade på att komma hit för att få en närmare bekantskap.

I dagsläget finns en hane kvar som väntar på att förgylla någons tillvaro. Hanarna är verkligen jättefina i denna kull tycker jag. Alla fem är jämna och ingen sticker ut på ett eller annat sätt.

Välkomna att höra av er om intresse finns.  Tel 070 562 35 53

Här är en länk till ett bildspel på valparna

Post a Comment