Valpar finns kvar att tinga…

Två veckor har gått och valparna växer så det knakar. En efter en börjar dom se dagens  ljus,vingla runt på sina små ben och det blir trängre vid matbordet för varje dag som går.

Än finns det valpar kvar att tinga för den som är intresserad. Hör gärna av er för mer info.

Karats husse Juha som bor i Arvidsjaur kommer tillsammans med Chris att välja en tikvalp från kullen. Om intresse finns från norr kan transporten lösas på smidigt sätt då Juha har erbjudit sig att ta med någon valp uppåt.

Vi kommer att erbjuda första valpträffen runt september i samband med vår årliga fältträning för främst Hedängens avkommor. Valparna är ju inte klara för något fältarbete vid den tiden men det är ett bra tillfälle att stanna kvar och närvara vid för den förare som vill lära sig mer om fältarbetet. Dessutom brukar det vara kul att träffas och vi har ju alla något gemensamt att ventilera.

Även Juha har erbjudit fina träningsmöjligheter i dom norrländska skogarna på skogsfågel. Av egen erfarenhet vet vi att det finns enormt fina möjligheter till smidigt boende på plats och att dessutom bli erbjuden kunskap av erfaren skogsfågeljägare på riktigt fina marker är något jag anser som lyx för en valpköpare.

Möjligheter till bättre förutsättningar att få en komplett start ihop med sin blivande jaktkompis är nog svår att finna.

För mig som uppfödare är jag mycket tacksam över ett samarbete ihop med hanhundsägaren och jag ser det som en fin förmån både för mig och mina valpköpare.

Hemsida till JC Vorsteh

Post a Comment