Lyckad provhelg på Långtora

För några veckor sedan ringde Emelie och frågade om vi skulle åka till Långtoras jaktprovshelg ihop. Sagt blev gjort och tur var det. Ett mycket trevligt välarrangerat prov i Östra vorstehklubbens regi med fina marker, god fågeltillgång, trevliga deltagare och domare väntade.

På lördagen startade även Catarina Alleborg med sin Hedängens Loka Alena, hon gjorde ett bra jobb under dagen och även matte kunde hålla sina nerver i styr så det hela slutade med ett förstapris och kan idag även titulera sig som SJCH. Sedan tidigare har hon utställnings championatet och idag är hon den första münsterländertik som är dubbelchampion. Mycket bra jobbat av Catarina som lyft fram sin hund. Valet av valpköpare till Loka tvivlade vi aldrig på!

På söndagen hade jag förmånen att hamna i samma grupp som Tobias Lindberg med sin lilla münstertik Aska. Vinden var inte lika fördelaktig som på lördagen så många av släppen fick hundarna jobba i med och sidvindssök. Den här lilla tiken som bara är ca 1½ år visade övriga deltagare var skåpet skulle stå, till och med husse fick tilltalat till sig i kritiken att ”lär av den här hunden”. Dagen höll fullt ut i unghundsklass för Tobias och Aska och för andra gången i münsterhistorien tilldelades fältbetyg 9. Ett stort grattis till Tobias och även till Erik Nylund som är Askas uppfödare. Även här har Hedängens ett finger med i spelet. Eriks tik, Hedängens Fransola är nämligen en dotter till vår Tindra, så än en gång är vi stolta.

För mig och Emelie gick det också bra. Med ett förstapris från fullbruksprovet i bagaget knep Emelie på söndagen det andra, blev bästa elithund och kan nu lägga till titeln SJCH till sin strävhåriga svartskimmeltik ”Doris”. Coral startade i öppenklass och fick sina två förstapris för att gå vidare upp i elitklass. På lördagen fick hon fältbetyg 7 och på söndagen fältbetyg 9. Glada i hågen kunde vi sätta oss i bilen och påbörja de dryga 30 mil hem, men vad gjorde väl det när vi upplevt en sådan kanonhelg..;)

2 Comment(s)

  1. Stort GRATTIS till helgens jaktprovsframgångar! Fältbetyg 9! och stort grattis även till kennelns första dubbelchampion samt till Tindras barnbarn som knep historiens andra nia. Jag lyfter på hatten..Fantastiskt imponerande!
    //Annika

    Annika Wängvik | okt 11, 2011 | Reply

  2. Glömde tacka för en suverän fältträningshelg hos er. Ni är super, fina marker och fina fåglar! Fantastiskt tyckte även vi det var att dels få se så många avkommor men framförallt utvecklingen på ett år på flertalet av hundarna..Tack!!

    Annika Wängvik | okt 11, 2011 | Reply

Post a Comment