Två helger med fältträning

I september månad har vi haft två fältträningshelger. En av helgerna är vår årliga fältträning som främst är till för våra valpköpare. Med god hjälp av Peter och Jan kunde vi gruppvis traska runt på fälten och det bjöds på goda både jakt och träningssituationer. Även i år rådde få bushundar som behövde gå i ”obsklass”, alla hängde med på fältet i varierande grad. Kanonbra!! Den yngsta Hedängens kull är ju Englas senaste ihop med Approx. Där verkar vara lättförda hundar med god förarkontakt och det ska bli spännande att följa dom. Vår Karma har i skrivandes stund startats på ett prov där hon fick ett andrapris. Kullbrodern Kajax har ju sedan tidigare ett pris på riksprovet.

Helgen flöt på bra och den enda incident som hände var att Mattias fick erfara att aldrig mer lägga bilnyckeln i jackfickan tillsammans med diverse hundateraljer. Efter ett gediget inbrottsförsök i den låsta bilen fick det istället bli en liten snabb tur och retur resa till Stockholm för att hämta reservnyckel. Övriga fortsatte träningen på fältet och helt otroligt men sant så hittar Ann en grå liten plastbit på fältet som liknar en nyckel..;) Knappt framkommen till Örebro kunde Mattias vända om och hann till och med vara med och avsluta dagen på fältet. Så kan det gå.

Andra träningstillfället arrangerade Annika Wängvik där ett antal münstrar träffades. Det var främst avkommor från Annikas Jackson och Contramarkens kennel. En del av hundarna var här på träning redan förra året och det var kul att se ett års utveckling, både på hund som förare. Carina Follstams egen tik Contramarkens Hazel fick för örigt ett andrapris på fältet för någon vecka sedan. Även detta blev en trevlig helg med god träning och gott humör.

Välkomna åter !!

2 Comment(s)

 1. Hej på er,
  Tack för en kanonträningshelg!Jag och mina tre valpköpare, Johanna, Ellen och Anja fick många goda råd och hjälp. Kan berätta att Anjas Grille har visat upp respekt för fågel och ett fint arealtäckande sök i Danmark efter hemkomsten från Sverige. Hatjo och Hella fick mycket nyttigheter med sig i bagaget.
  Det är alltid lika trevligt att vara hos er och få träna på era härliga marker, vi hade ju också ett kanonväder. Och till sist Grattis till Corals två fina 1:a priser!
  Kram
  Carina

  Carina Follstam | okt 13, 2011 | Reply

 2. Så roligt att träning ger resultat..;) Ni är välkomna tillbaks!!

  Ingrid | okt 15, 2011 | Reply

Post a Comment