Fullbruksträning på Hedäng

I helgen som gick hade vi en träningshelg med inriktning mot fullbruket. 12 förare med sina hundar deltog och trots +30 graders tropikvärme hölls humöret och orken på topp. En eloge till att alla försåg sig själva och hundarna med vätska på ett ypperligt sätt.

Helgens upplägg strävar efter att vara så provlikt som möjligt med alla moment, förutom fältdelen. Syftet är att man ska få en försmak på uthållighet och den växling mellan arbetssätt som kan vara en av svårigheterna i ett fullbruksprov, eventuella brister brukar dyka upp som man får vetskap om och kan jobba vidare på. Smygjakt, blodspår, lång apport, lugn på pass och rävsläp på lördag, samt sök under bössa och vattenarbetet på söndag.

En del av helgens ekipage har bara lite finputsning kvar för att nå de höga priserna. För en del andra är vägen lite längre, men då handlar det också om att det är unga hundar som inte är tillräckligt genomarbetade än. Kapaciteten hos samtliga hundar fanns, ingen tvekan om det.

Hoppas vi inspirerat er till fullbruk. Tyvärr hänger det i luften hos SVK om det överhuvudtaget ska finnas kvar som ett prov i dagsläget. Vi tycker det är synd om det försvinner. Momenten inspirerar till att man jobbar med sin hund mot flera mål och vad är väl roligare för en jägare än att kunna samarbeta och ta med sin hund på all slags jakt.

För att dra igång en sådan här karusell behövs många som hjälper till. Ett stort tack till Peter,Johanna och Jan för att ni gör ett proffsigt jobb.

Två till vi inte hade klarat oss utan är Cajsa och Erica som skötte markservicen på ett suveränt sätt.

Tusen tack!

Årets ordinarie fullbruksprov går av stapeln nere i Skåne 9-10 oktober, hoppas vi får se några av er där och att betala tillbaka 1000 kr för ett förstapris skulle göra oss gott. Lycka Till!!!

3 Comment(s)

  1. Återigen :
    En riktigt rolig helg! …härliga bilder!
    Nu har jag anmält till Fullbruksprovet… 🙂

    Åse | jul 21, 2010 | Reply

  2. Kanon! Vi håller verkligen tummarna!

    Ingrid | jul 22, 2010 | Reply

  3. Heja heja Russel och Åse!

    Emeli | aug 8, 2010 | Reply

Post a Comment