Valpar i maj

Blodprovet visade att höglöpet var i antågande så det var bara att sätta sig i bilen och beta av milen uppåt landet. Tidigt på morgonen strax innan vi kom fram till Abborträsk visade temperaturmätaren på -36 grader kallt och vi konstaterade att det med all säkerhet är myggfritt.

Första mötet med Karat gav ett glatt positivt intryck. En mycket glad och öppen herre mötte oss i dörren när vi bjöds in till husse Juha och matte Chris på lite fika. Självklart skulle det bäras runt på första bästa sko och Karat kunde inte få nog av att höra hur duktig han var. Något som förmodligen kommer att gå i arv då Coral har samma beteende. 🙂

Mötet med Karat, Juha och Chris kändes jättebra och det var ingen tvekan om att Karat skulle bli en lämplig pappa.

I ett underbart vinterväder med strålande solsken och -10 gick parningarna som planerat.

Mellan varven kunde vi under ett par dagar insupa härlig norrlandsatmosfär ihop med trevligt sällskap och Juha bjöd även på skoteråkning så herrarna fick leka av sig lite. Jag och Chris tog också varsitt varv på isen, men i lugnt och tryggt tempo.

Resan var väl värd alla mil och vi åkte hem med en mycket go magkänsla.

Nu hoppas vi på pigga, friska valpar i maj och att alla blir små egna stjärnor.

Läs mer om Karat här

Post a Comment