VM bland annat

För var dag som snön lyser med sin frånvaro känns det bra. Förra året den här tiden var fälten snötäckta och jakten fick ett abrupt slut. Det blev till att plocka fram skidor och selar i stället.

I år verkar snön dröja och man kan fortfarande njuta av härliga höstdagar. Provsäsongen börjar gå mot sin ände, det är skönt att luta sig tillbaka och prestigelöst nu bara njuta av resterande jaktdagar.

Angående proven har det varit en lyckad säsong för Hedängens. Som tidigare skrivits här på hemsidan har det tillkommit jaktchampions och fullbruksmeriter.

Även i år har prefixet Hedängens satt sina avtryck internationellt, då Jimmy med sin hund Elsa (Hedängens G-Tosca) tillsammans med Tommy Wingren och Peter Nilsson åkte till Frankrike för att representera det svenska landslaget i VM. Laget placerade sig på femte plats bland ett 20-tal nationer och totalt ca 60 ekipage. Jimmy startade även på St Hubertus provet och fick en tredjeplacering. För vår gode vän Peter gick det också mycket bra. Med sin bretontik Pålamalmens Elva blev dom fjärde bästa individuella ekipage och fick dessutom ett reserv cacit. Med allt vad detta innebär att starta internationellt med hård konkurrens och annorlunda regler än vad vi är vana vid här i Sverige, är alla dom här prestationerna stora och det är bara att lyfta på hatten och Gratulera!!

Jag fick även ett glädje besked från Norge i helgen. Andrée med sin Hedängens Kajax blev klubbmästare på lågland och efter en tidigare helg i höstas då dom var här och tränade var det inte så svårt att räkna ut att det skulle gå bra. Grattis!!

Min egen Coral har även hon haft en flygande provsäsong. Av totalt 7 jaktprovsstarter har hon 5 förstapris och idag fattas bara ett godkänt anlagstest i blodspår för att sen få äta SJCH tårta.

Men nu är det jakt som står i agendan och en och annan varm kopp glögg blir det nog också.

Post a Comment