En hel helg med fullbruk här på Hedäng

För tredje året i rad har ännu en helg gått i fullbrukets tecken här på Hedäng. Gården förvandlades snabbt på fredagseftermiddag till ett campingläger proppad med husvagnar och tält. Flitigt fick vattenkannorna fylla tankarna och husvagnsmarkiser fälldes upp. Så härligt! Arne tog rekord i att resa tält, det tog inte många minuter.

Fredagskvällen fylldes vidare med mat, presentation och information och lördag morgon var det dags. Blodspåren var lagda och det hela kunde dra igång…i regn..;)

Av någon anledning fick vädergudarna lite ågren, ordnade uppehåll och bjöd sen hela helgen vidare på ett väder som inte kunde vara med idealiskt för en fullbrukstränings. Tack för det!!

Lördagen flöt på bra med alla skogsmoment och dagen avslutades med rävsläpet. Likt provet ser man att många hundar faller ur just på det här momentet. Hundarna är trötta och att bärga en fullvuxen räv i 300 m kräver sin vilja och ork och för denna dag var det bara några få av de 12 deltagande ekipage som hade klarat momentet om det varit skarpt läge.

När vi åkte hem från rävsläpet tidig kväll var det inte utan att det kändes i fötter och ben och duschen och mat satt gott på plats.

Innan alla somnade för att samla nya krafter hann vi med en summering för dagen med mycket givande diskussioner och några hundar som briljerat lite extra under dagen belönades med god mat från Robur.

Söndagen gick i det våta tecknet, det var blött både underifrån och överifrån en liten stund, men det höll snart upp och vädret blev idealiskt igen.

För de som hade sin dirigering och apport på plats gick vattenarbetet lätt som en plätt. Andra fick slita lite mer för att få hundarna att lyckas och problemen var lite olika, men med vetskap om bristerna är det nu bara att träna vidare. Även under söndagen med dess två moment briljerade ett par hundar lite extra och då belönas men med lite Robur.

Av alla tolv ekipage under helgen var det endast Åse med sin Russel som klarade alla moment fullt ut och som även väl hade hävdat sig på ett prov. Grattis till en stark hund!!

Summa sumarum av helgen är vi mycket nöjda och stolta över att ha er alla här och vi har själva lärt oss massor. Det har varit ett mycket trevligt gäng där många besitter stor hundkunskap och är väl medvetna om vad som behöver slipas vidare på och jag har redan lagt undan pengar som jag är beredd att betala tillbaka till förstapristagarna i år. Andra är jag övertygad om att vi kommer att få se på framtida prov.

Ett stort tack vill jag ge Peter och Johanna, Jan och självklart Tomas som ställer upp på mina påhitt och hjälper mig hålla karusellen igång. Utan dom hade det inte gått att genomföra en sådan här helg. Ni är guld värda!!

Även ett stort tack till er ALLA för att ni bidragit till en trevlig och kamratlig helg.

Lycka Till !!!

Post a Comment