2008

Hedängens Valentin

Hedängens Valentin

08-12-10 Så har vi fattat ett beslut över att börja leta efter ett nytt hem åt våran “münsterkille” Valentin (Valle.) Han är född 07-10-30. En trevlig, pigg och glad hund med mycket “motor” vilket hela kullen verkar ha. Tre av sju är redan startade på jaktprov med andrapris (6 i betyg) varav Valle är en av dom. Han har hittills varit lättlärd att både föra på fältet och i fågelsituationer. Apporteringen har funnits spontant och han var inte gammal när han kollade in Fläkta när hon apporterade räv, för att sedan spontant själv börja släpa runt räven. Vatten älskar han och har inga problem med apporten. Han har en hög intensitet och saker händer snabbt, men det är också det som gör honom rolig men som även kräver en fast hand. Vill du veta mer om Valle är ni välkomna att ringa oss.

08-12-08 Igår kom Johanna och Peter och hälsade på. Peter skulle hjälpa till med älgjakten och under tiden tog jag och Johanna en liten jakttur på fasanerna. Peter och Johanna har ju nyligen skaffat sig varsin Breton, Johannas “Riva” är bara 7 månader och Peters “Älva” något äldre. För att inte vara äldre och större i format var det imponerande att se den här lilla krabaten Riva jobba på för att hitta fågel. Jaktiver fanns, det var det ingen tvekan över. För Johanna var det första gången som bössan var med. Från att första gången vara lite tveksam till att ladda fanns ingen i slutet på dagen. Kul..Tyckte Peter. Så nu får vi en extra skytt med till fjällen i år. Dessvärre, jakten för dagen, hade vi mycket hönor på vingarna och då vi bestämt att vi inte jagar på hönor fick vi snällt låta bli att lossa skott. Dessbättre är ändå att det finns så mycket hönor kvar, det borde gynna stammen till nästa år. Vi hade en trevlig eftermiddag i alla fall !!

Älgen blev också fälld. En älgtjur, så nu är älgjakten slut för i år.

Isa börjar bli rund om magen och nu är det inget att tveka på längre utan att hon har bebisar i magen.

Isa är parad med Strävsamma Caliber och det väntas valpari början av januari.

08-11-28 Idag hade vi ett särskilt fält prov här hemma Hedäng. Birger Knutsson kom hit för att döma de sex ekipage som anmält sig. Det bjöds på både rapphöns och fasaner, fåglarna var inte så lätta att hantera så här sent på säsongen och både hundar och förare fick vara på sin vakt. Fem av sex gick ändå till pris med olika valörer och vi säger Grattis till alla !! men dock vill vi ändå ge ett extra grattis till “de våra” då Jimmy och Elsa (Hedängens G-Tosca) som fick sin andra Ökl etta och därmed inträdesbiljetten till elitklassen nästa säsong. Även P-A och Pepsi (Hedängens G-Biskvi) gjorde ett bra jobb och fick ett andrapris Ökl. Så ett stort grattis till er från oss. !!!

08-11-25 Ytterligare en av Tindras senaste valpar som nu är 13 månader har fått ett andrapris på fältet. Det är Björn och Kaksi (Hedängens Elin) som vi ger ett stort Grattis !! Dom har även varit med på utställningen i skåne med fina framgångar. Jättekul !!

08-10-19 Rapporterna fortsätter att trilla in…. Idag startade Erik Nylund på ett av östras fältprov med sin münster Flisa (Fransola) och lyckades kamma hem ett andrapris med 6 på fält. Ett JÄTTEGRATTIS !!!

Jimmy och Elsa provade lyckan på skåneprovet och låg svindlande nära sin andra öppenklassetta, men som jag själv har fått inskrivet i provkritiken en gång ” hunden apporterade fågeln utan förarens tillåtelse” – Ja, ni får dra slutsatsen själva av varför det slutade med ett andrapris…. Ett jättegrattis ändå !!!!

08-10-14 Det har varit stora framgångar för Hedängens kennel sista tiden vilket är mycket glädjande att skriva om. På västsvenskas fältprov pratades det om en 11 månaders valp som gått riktigt bra sökmässigt i unghundsklass. Det var Björns tik Kaksi ( Hedängens Elin). Tyvärr kom hon inte för fågel på provet men ändå satt ett gott intryck. En annan som också startade på samma prov var Christer och Mazarin. Ryktet gick även där att det gått riktigt bra sökmässigt men tyvärr inte kommit för fågel. Erik Nylund startade sin Flisa (Hedängens Fransola) på Gotland. På det odelade provet gick hon bra och var en av dom som fortfarande var med i leken men tyvärr strulade vattenapporten och så fort kan det gå mellan att fortfarande vara på topp till att vara ute ur leken. Så är det ibland, tro mig, jag vet. Samma helg fixade ju Storm sitt championat som jag skrivit om nedan. Några dagar senare ringde en lycklig Münsterägare, nämligen Lisbet med Ylva (Hedängens Franconia). Dom hade startat på ett särskilt prov i Alingsås hos Birger Knutsson som även dömde och fick en inträdesbiljett från Ökl direkt till elitklassen med en 8 i fältbetyg. GRATTIS !! I helgen var det dags igen… Ölandsprovet stod för dörren och det var fyra hundar med från Hedängens. Jimmy och Elsa (Hedängens G-Tosca) startade sitt första prov i Ökl, fick en 7 i fältbetyg och därmed sin första öppenklassetta. Katarina och Loka mjukstartade på lördagen med ett andrapris för att på söndagen gå upp sig och kamma hem ett förstapris och även dom nu klara för Elitklassen. Ett Jätte Grattis till er !! Lördag kväll var det dags igen… Agneta Aldor med Klara ringde och berättade att dom startat på ett av Östras prov och fått ett andrapris med 6 på fält. Icke att förglömma.. hunden är blott 11 månader gammal. Supergrattis !! Ett litet grattis till oss själva får man väl också kosta på sig .. Tomas startade vår Valle (Valentin) på Öland och lyckades även dom få ett andrapris med 6 på fält.. kullbror med Klara och Kaksi, så även han knappt ett år. Jag startade Fläkta i Ekl. Hon kändes inte på topp sökmässigt men lyckades hitta en rapphönskull i slutet på dagen som hon skötte förtjänstfullt, men vi fick nöja oss med ett andrapris för dagen.

Vi säger även GRATTIS till Anders Johansson med Hobbe och Karin Lind med Esko som på fjällprovet i Mittådalen kammade hem några andrapris i öppenklassen.

Slutsatsen av en period på bara ett par veckor, vad jag har fått rapporter om, är att Tindra har 6 avkommor som startat, varav 5 gått till pris, varav en avkomma i varje kull (förutom den senaste) som kvalificerat sig för elitklassen.

Isa har 6 avkommor som startat det senaste, varav en blivit jaktchampion, och Hedängens kennel 12 hundar som är jaktprovsstartade.

Nu får det vara nog med skryt, men som uppfödare finns det inget roligare att skriva om än just när det går bra för alla nöjda och glada valpköpare.

Vi ger er alla stora Grattis kramar och är jättestolta !!!!

08-10-06 I helgen hade västsvenska sitt elitprov. Det genomfördes på, för västsvenska avdelningen nya marker, vid Almnäs bruk i Hjo. Mycket fina marker där det finns både rapphöns och fasaner. Sju hundar kom till start, Göran Stamborg var domare, Marita och Erik Rödström stod som provledare/markvisare. Dagen började lite misströstande då vädergudarna inte samarbetade. Det var blåsigt och regnet stod som spö i backen, vilket resulterade i att fåglarna var oroliga och lättade av i princip ingenting. Det var ingen lätt uppgift för hundarna att varken finna fågeln och att sen få den att trycka. Bara Annika och Jackson hittade på förmiddan en kull rapphöns som dom skötte förtjänstfullt. Efter en god helglunch på golfrestaurangen (som ligger i anslutning till marken) och där alla fick upp värmen någon timme var det dags för nya tag. Oturen med vädret som vi haft på förmiddagen vände, regnet upphörde, till och med solen tittade fram emellanåt och det blev en fin eftermiddag. Det kändes för alla lite mer hoppfullt att hitta fågel och det stämde. Eftermiddagen bjöd på fina situationer och fem ekipage lyckades visa upp för domaren att deras hundar klarade fåglarna bra. Resultatet blev sex pristagare av sju. Den som inte fick pris var jag och Fläkta, “thats life”. Roligt var ändå att det är nog i särklass det elitprov jag själv gått någon gång hittills där det varit hög standard på hundarna i gruppen. Några av hundarna gick lite bättre i släpp men ingen av hundarna förbröt sig värre någon gång under dagen och alla hängde med till slutet (även Fläkta). Det resulterade i att vi höll dagen ut och provet avslutades runt sex tiden på kvällen. En stor eloge vill vi ge både domare och framför allt provledare/markvisare för att ni verkligen ville ge alla chansen att visa upp vad som behövdes. I mitt tycke och jag är övertygad fler med mig, inget som kunde skötas bättre än det gjorde !! Summa sumarum blev fyra förstapristagare en andra och en tredje. Av de fyra förstapristagarna blev tre jaktchampions. Claes Hemberg med Claesbons Onitra, Bengt med Avenbokens Majken och vår egen Jan Törnqvist med Hedängens E-Storm. Till saken hör att just dagen till ära fyllde Jan 40 år (som vi firade med tårta och sång vid lunch). Bättre 40-års present till Jan kunde nog inte Storm hitta på.

Ett stort GRATTIS och tack till er alla för fin prestation !!!!

08-09-08 Vi gratulerar Riksprovsvinnare 2008 Anders Landin…. återigen… Vann gjorde han med sin Dagny, och kom trea med Jana. Ryktet gick omatt det var dåligt med fågel och här ser man vad viktigt det är att hundarna är lydiga och inte slarvar när chansen väl kommer på fågel. Då blir man inte bara riksprovsvinnare utan får även mer givande jakt. Lydiga hundar = Lyckliga jägare !!

08-09-03 Den 20-21 september har vi en fältträning för våra valpköpare. Är det någon som ser detta här på hemsidan men inte fått separat mail (har tappat en del mailadresser) och vill vara med hör av er så fort som möjligt.

08-08-18 Nu har det blivit längesen sist igen med uppdateringar. En hel del har hänt. Det har varit valpträff för Tindras sista kull och det såg mycket lovande ut. Det var nog den lugnaste träff vi någonsin haft, både på förare och hundar. Ska bli spännande att få höra hur det går under hösten.

Årets riksutställning på Herrefallet kunde Hedängen flagga på topp. P-A:s  Pepsi (Hedängens G-Biskvi) blev BIM och fick sitt första Cert.

Sen var det ju World Dog Show i Stockholm. Jimmy skulle ställa Elsa (Hedängens G-Tosca) och sin Weimaraner så jag liftade upp med dom. Elsa fick en etta och Weimaranen Leia blev sjätte bästa Weimaranertik.

Jag sprang emellan vorsteh och Münsterringen och hann precis med att se när Annika ställde Jackson första gången på dagen. Det visade sig att det hela slutade med glädjetårar och att dom fick en biljett till stora finalringen på eftermiddagen då Jackson blev World Winner Kleiner Münsterländer.

GRATTIS TILL ER !!!

Vi tackar alla för trevliga fredagsträningar och hoppas att ni kommer att ha lite nytta till höstens jakt av det vi tränat på. Eftersöksgrenarna börjar bli avklarade för dom som vill starta på jaktprov och det är bara att gratulera.

Det börjar dra ihop sig för fjälljakt och nästa helg bär det iväg några dagar.

En jägare vill ju inte bli önskad god jakt, därför önskar vi “skitjakt” till er alla !

08-04-29 “Fredagsträningen” är framflyttad till lördag den här veckan istället. Fritt fram att komma efter kl 12. Vi skjuter även lite lerduvor och tänder grillen på kvällen.

08-04-01 I helgen som gick hade västsvenska vorstehklubben sin årliga utställning ihop med årsmötet. Ett trevligt arrangemang som förutom utställning bjöd på möjligheten att exteriörmönstra sin hund, prova på skyttesimulator och ställa upp på KM i apportering. Några “Hedängare” fanns med. Mazarin blev “mönstrad”, lilla Kaksi (Elin) blev BIR valp, Jimmy och Elsa (Tosca) fick sitt första cert !!  PA och Pepsi vann apporteringen för unghund.

Jackson Brown (pappa till Tindras senaste kull) tog hem hela rasket med en BIS 1. Vi Gratulerar er Alla !!!!

(“Fredagsträningarna” börjar rulla igång så smått, slå en signal eller maila för säkerhets skull innan ni kommer.)

08-02-25 I helgen hade vi valpträff för Tindra och Jacksons kull.

08-02-12 Ja då har ett nytt år påbörjats. Vi hoppas att få mycket roligt att fylla nyhetssidan 2008 med.

Det första är en uppdatering med de nya ägarna till den senaste valpkullen från Tindra och Jackson.

Första nyheten för i år är kanske svårslagen. Carl Fredrik och Nelson /Hedängens Farento rapporterade att dom fått utmärkelsen:

“Årets unghund 2007 samt Årets unghund kombinerat 2007 i Norge.”

Vi lyfter verkligen på hatten till Carl Fredrik och Nelson !!!