2007

Grattis Lisbeth och Ylva till ytterligare ett andrapris fält, Katarina och Loka som fått en öppenklassetta, Jackson och Annika som vunnit en utställning i Norge och därmed IntUch. De blev även BIM på stockholmsutställningen i helgen och är nu även Nordisk Uch !!! Grattis till er alla !!

07-11-14 I helgen som gått hade vi ett fältprov. Många framgångar blev det. Jimmy och Elsa, PA och Pepsi fick varsitt andrapris i ukl. Riktigt bra med tanke på att hundarna är blott 11 månader. Jan och Storm fick sin andra öppenklassetta och blev därmed uppflyttad till elitklassen. Ytterligare en som blev glad var Annika med Jackson (som är pappa till Tindras nuvarande valpar), dom erövrade ett förstapris i elit med 8 i fältbetyg. Vi som var med kan intyga att det inte bara var fasaner som fälldes den dagen utan även glädjetårar från Jacksons matte Annica. Grattis till er alla !!!

Äntligen har det hänt !!! Ingrid har blivit slagen på fältprov av sin egen valpköpare !! Idag har nämligen Jan med sin Storm fått sin första elitetta på provet i Alingsås. Han dömdes av Birger Knutsson och fick fältbetyg 7. Väl unnat Jan och Storm, ska man bli slagen ska man bli det av sina valpköpare. Stort Grattis !!!

Grattis även till Katarina och Loka som på samma prov fick ett andrapris.

Vi vill också gratulera Carl Fredrik och Nelson till sin tredjeplacering på det Norska klubbmästerskapet i helgen. Grattis !!

07-10-28 Vi gratulerar Münsterägarna Lisbeth med Ylva och Katarina med Loka till varsitt andrapris på jaktprov fält (ökl) nu i helgen !!!

Idag har Tomas fällt sin hittills största älg. En mycket ståtlig 10 taggare!  Med dessa horn är det inte svårt att förstå begreppet  “skogens Konung”. (Då är ju våra “söderälgar” inte mycket mot dom i norr).  Kanske är det en av de få chanser en älgjägare får i sitt jägarliv

07-10-18 Vi säger Grattis till Per Anders och Pepsi, Jimmy och Elsa som klarat eftersöksgrenarna i ukl med spår och vatten idag. Med tanke på att hundarna fyllde 10 månader i fredags (vilket är min. gräns för att få starta prov) är det bra jobbat. Lycka till på fältet !!!

07-10-08 I helgen som gick hade Östras avdelning sitt årliga jaktprov på Berga. Det skulle bli vårat andra och planerat sista prov för säsongen hade vi tänkt då jakten tar över tiden mer och mer under hösten. Tomas startade elit med Engla och Jan ökl med storm. Det var 8 hundar med i gruppen varav 4 unghundar och 4 elithundar som alla var av god kvalitet. Endast en hund förbröt sig och fick ett eg. En unghund som fortfarande hade lite kvar att jobba på när det gällde respekt för flygande fågel men som för övrigt var en mycket trevlig och lovande hund! Bara att jobba på. Det delades ut 2 andrapris med 6 i fältbetyg och resterande fick fältbetyg 7. Engla var en av “7 orna” och fick därmed den andra elitettan och kan nu titulera sig SJCH. Extra roligt är också att hon går till historia eftersom det är den första Münstertik i Sverige som blivit jaktchampion. Ett bra avslut på provsäsongen! Münstern är på frammarsch, det är bara att konstatera då det resulterat med flera högt meriterade hundar på våra prov i år och säsongen är ju inte slut än. Vi önskar er fortsättningsvis  Lycka till!

Grattis till Jan och Storm som fick ett andrapris i ökl.

07-10-01

Helgen som var gick Ölandsprovet av stapeln. Vi säger Grattis till Jan Törnqvist och Storm som fick ett andrapris.

Även vår Fläkta gjorde ett bra jobb och fick sin andra “öppenklassetta” och är därmed uppflyttad till elitklass.

Ett försenat Grattis till Anders och Hobbe, Jan och Storm som kammade hem varsitt förstapris i ökl på Mittådalsprovet i början av september. Verkligen bra jobbat !!

Den 22-23 september hade vi vår fältträning för valparna.

Vi vill även Hälsa Mazarins nya husse Christer välkommen in i “gänget”. Mazarin har ju bott hos oss i 8 månader då han inte hittat rätt husse, men nu hoppas vi att Christer och Mazarin får många bra år tillsammans.

07-08-13 Uppdateringarna på hemsidan har inte varit flitiga den sista tiden och det värsta är att här i söder går det inte ens att skylla på att det varit för fint väder för att sitta vid datorn då det fina sommarvädret har lyst med sin frånvaro för det mesta.

Nytt för i år är ju våra “fredagsträningar”. Så gott som varje fredag under våren och sommaren har vi haft “öppet hus” för främst våra valpköpare. Vi har alla tränat tillsammans och hjälpt varann och vi är stolta över att uppslutningen har varit mer än god. När hundarna har fått sitt har vi även skjutit lerduvor för att träna vårat skytte för det kvittar ju hur duktiga hundar vi än har om vi inte kan sätta pricken över i. Eller hur? Fredagskvällarna har sedan slutat med att grillen tänts och vi har haft en trevlig samvaro.

Vi vill nu tacka er alla som varit här och gjort fredagarna mycket trevliga och vi hoppas att ni och hunden kommer att ha nytta av det under hösten !!!!

Vi vill också gratulera alla er som lyckats med både viltspårprov och eftersöksgrenarna ! Väl mött på fältet i höst !

07-04-10 Nu är sidan äntligen uppdaterad och mycket har hänt sen sist.

Vi börjar med att gratulera Carl Fredrik Grünert och Nelson till deras tredjeplacering på det Norska klubbmästerskapet och till ett andrapris på fjällprov !!

07-03-16 var vi på skåneträning hos Stefan Nilsson.

07-03-31 hade vi första valpträffen för Isa och Amors valpar.

Förmodligen kommer det Münstervalpar till hösten efter våran Tindra.

Vi planerar till sensommar/höst att erbjuda fågelträning på rapphöns till ett rimligt pris. Ev tid bokar vi efter överenskommelse.

Vi vill passa på att framföra ett stort TACK till er som har haft hanhundarna till våra tikar för erat engagemang. Allt från att vara med på valpträffar, ta sig an valpar i sitt närområde, erbjuda sin hjälp och göra sig igenkänd. Det är av stort värde både för oss och för våra valpköpare !!

07-02-19 Nu har alla valpar i G-kullen flyttat till sina nya hem. Vi önskar er alla Lycka Till och att ni får en god jaktkamrat i många år

07-01-07 Rekomenderas!! DVD filmen “Så tränar jag min valp” av Anders Landin. Mycket bra för er som går i hundköpartankar och även för oss “gamlingar”. Visar allt från tikens ledarskap över valpen som vi skall försöka ta över vid 8 veckor till bl.a apportering och fält/fågelarbete på ett inspirationsgivande och lättbegripligt sätt.